Conceptul de arhitectură a vizat realizarea unei locuințe unifamiliale, în armonie cu mediul natural, accentul punându-se pe deschidere, claritate, netezimea detaliilor și simplitate, dar și pe eficiența energetică a clădirii.
Fără a vrea să fim iconoclaști, putem spune că imaginea de ansamblu a locuinței este inspirată de „casa de prerie” a lui F. L. Wright, cu geometrie puternică și dezvoltare pe orizontală, cu structuri externe detașate, ziduri extinse, console mari și terase largi. Finisajul de cărămida, caracteristic acestui stil, a fost înlocuit cu un altul la fel de cald, lemnul, creând o puternică legătură între casă și pământ. Astfel întreaga clădire este placată cu lambriuri din lemn, în combinație cu finisaje reci – piatra și ancadramentele metalice la nivelul ferestrelor.
Porțile de acces fac legătura dintre casă și natura înconjurătoare prin folosirea materialelor predominante la interior – lemn, piatră și metal, delimitând proprietatea de stradă ferm, dar discret.
Lumina solară și folosirea din plin a luminii naturale au fost unele dintre elementele centrale ale conceptului de arhitectură. Suprafețele de sticlă – uși, balustrade – aproape invizibile datorită minimului de elemente din alte materiale, dau senzația de fluiditate și transparență, contribuind la rândul lor la pătrunderea în interior a luminii și la proiectarea umbrelor copacilor din vecinătate.
Interiorul a fost conceput ca un spațiu flexibil, deschis, cu planuri de nivel asimetrice – elemente menite să susțină la rândul lor armonia dintre interior și exterior, oferind totodată toate funcțiunile solicitate de beneficiar: la parter se găsesc camera de zi, bucătăria, o baie și o cameră tehnică, iar la etaj – trei dormitoare, dintre care unul matrimonial, două băi și un dressing.
Casa este gândită ecologic, cu sistem BMS, folosind cele mai noi tehnologii, având grad redus de consum energetic, încălzire eficientă (prin pardoseală) și instalații inteligente de control al încălzirii și răcirii, ajungând până la controlul jaluzelelor și parasolarelor.
Proiectul a obtinut Premiul BigSEE 2022, Slovenia.