Clădirea este localizată pe un teren foarte mic cu o suprafață de 124 mp dintr-o zonă muncitorească, modestă a orașului, neîncadrată în categoria zonelor protejate și este proiectată să găzduiască o familie cu copii. Foarte aproape de Gara de Nord din București, zona este una eclectică, cuprinzând un amestec de clădiri de locuințe colective din perioada comunistă și case obișnuite de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial, pentru persoane cu venituri mici.
Proiectul de locuință constă într-o intervenție ce menține structura și organizarea existente pe amplasament, ale vechii case, neclasificate ca monument istoric, propunând o compoziție discretă cu finisaje moderne și respectând profilul stradal și conceptul general caracteristic formelor și volumelor din vecinătate. Clădirea păstrează împărțirea inițială, conformația, volumele principale, iar pereților inițiali, groși, de cărămidă, li s-au montat tocuri metalice personalizate, adaptate spațiului disponibil, după cum se observă inclusiv la ușile de intrare, încadrate în nișe metalice.
Conceptul se concentrează pe o relație strânsă între interior și exterior, realizată atât prin finisaje, cât și prin forme – organizate sub forma unor straturi care acoperă volumele interioare și exterioare ale clădirii, cu finisaje similare. Etajul are o structură ușoară din lemn ce este expusă la nivelul mansardei, ca o amprentă a formei clădirii în spațiul interior și în design.
La parter se afla bucătăria, camera tehnică și camera de zi, poreclită “sera”, localizată în partea opusă curții interioare, beneficiind din plin de lumina naturală datorită pereților-cortină cu etalare amplă. Etajul găzduiește două dormitoare, fiecare marcat de formele înclinate ale mansardei. Spațiile existente au fost alocate astfel încât în casă să se poată desfășura în paralel diferite activități familiale autonome cu minimum de disconfort între membrii familiei, iar materialele și structura țin cont inclusiv de izolarea fonică necesară la interior și dinspre exterior.
Casa prezintă diferite elemente care o fac prietenoasă cu mediul: fațada este ventilată, încălzirea se face prin pardoseală, iar tâmplăria este cu geamuri termopan low-e.
Materialele folosite – piatra, lemnul, sticla folosită pe suprafețe mari – au fost alese astfel încât să inspire căldură, siguranță, relaxare și intimitate, fiind totodată ușor de întreținut într-un spațiu folosit inclusiv de copii.
Proiectul a obtinut Premiul BigSEE Slovenia 2021, nominalizare la Romanian Design Week 2021, nominalizare la UAR BNA 2021 din Romania, premiu la Anuala de Arhitectura Iasi 2022, Romania.